Spar strøm enkelt og unn deg en burger

Med enkel strømsparing kan du heller bruke pengene på deg selv.

For Polar Kraft AS

Lisbeth Pedersen

Polar Kraft AS

29. oktober 2020
For Polar Kraft AS

Lisbeth Pedersen

Polar Kraft AS

29. oktober 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20201103151200631.png?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20201103151201194.png?maxwidth=2000
Hamburger neon.png Hamburger neon - mobil 3.png
115
0

Det går ikke an å kutte ut nødvendige aktiviteter, men går an å korte ned på det man gjør. Vi må for eksempel dusje, men det går an å dusje 20 % kortere. Pleier du å dusje i 10 minutter, kan du korte ned til 8.

I tillegg kan du installere sparedusj samt sparedyser på alle servantene. Du kan også skru av vannet mens du såper deg inn. Omtrent tjue prosent av strømforbruket i en husholdning går til oppvarming av vann, her er det penger å spare hver eneste dag.

472
b-0TrueFalse

Unngå hvilemodus

Unngå å la elektriske apparater, som TV-en og laptopen, stå i hvilemodus/standby når de ikke er i bruk, slå heller ordentlig av apparatet – særlig når du skal bort noen dager.

191
false
b-0TrueFalse
0

Trekk også ut ladere, da de bruker strøm selv når de ikke er tilkoblet mobiltelefonen og annet utstyr. Det kan også være brannfarlige å ha laderne i veggen til enhver tid. En effektiv støvsuger med god energiklassifisering kan også spare deg noen kroner i det lange løp, samt gi deg bedre luftkvalitet.

Kjøkkentriks

Kjøleskapet bruker energi på å holde temperaturen lav, og når døra står lenge åpen, brukes mer strøm. Tenk derfor på hva du skal hente ut før du åpner døra.

Kaffetrakteren, vannkokeren og andre apparater bruker mye strøm, unngå å la dem stå på lenger enn nødvendig. Hell derfor kaffen og annen varm drikke over på en kanne – kaffen smaker også bedre, da den ikke blir så fort sur og kald.

719
b-0TrueFalse

Klesvask og -tørking

Vent med å starte vaskemaskinen til du har en full ladning. På denne måten sparer du både strøm og miljøet. 

128
false
b-0TrueFalse
0

Tøy som har hengt ute på snora lukter godt, mens tørketrommelen bruker mye strøm og sliter på klærne. Velg derfor det naturlige alternativet når du kan.

Senk temperaturen

Hold innetemperaturen på 19–22°C eller bare gå ned én grad. Du sparer omkring 5 % av kostnadene til oppvarming for hver grad du går ned. Samtidig får du et bedre innemiljø, da vi blir klarere i hodet når det ikke er for varmt. 


405
b-0TrueFalse

Lys- og bevegelsessensor på utelampene

Det kan være kjekt med lyssensor som automatisk regulerer utelysene etter dag og natt. Du kan også ha bevegelsessensor som skrur på lamper når den oppdager bevegelse – tyver blir litt skremt, men lyset hjelper også deg når du er i uterommet.


282
false
b-0TrueFalse
0

Begge løsningene gjør at du sparer energi, og du slipper å tenke på å skru av og på lysene. Nyere lamper kan også integreres i smarthus-teknologi, noe som gir deg enda flere muligheter. Da kan du blant annet fjernstyre lysene fra en app når du er bortreist, noe som er kjekt hvis du for eksempel vil forvirre potensielle tyver eller gjøre jobben lettere for dem skal vanne blomstene dine eller mate katten.

LED-pærer

For noen år siden var det mange som ikke ville ha LED-pærer, da de ga et blått, kaldt og lite attraktivt lys, men dette har endret seg. De tidligere LED-pærene hadde for høy kelvin-verdi, men i dag er det ingen problem å få tak LED som gir et gulaktig, lunt lys – en kelvin-verdi på rundt 2 700.


728
b-0TrueFalse

LED-pærene er også billigere i drift enn tradisjonelle pærer. I tillegg kan du velge farger på lyset og andre funksjoner, om du skulle være i det funky hjørnet.

160
true
b-0TrueFalse
0

Strømstyringssystem

Det er mange muligheter for å få bedre kontroll over strømregningen. Polar Kraft starter nå salg av strømstyringssystem i samarbeid med GEO, som gjør det mulig å spare inntil 35 % av dine strømkostnader.

Inntil 70 % av strømregningen din er utgifter til oppvarming og varmtvann. Optimaliser du energiforbruket fra varmekabler, varmeovner, varmtvannstank og varmepumpe kan du spare tusenlapper.

Alt styrer du direkte fra en app på telefonen.

Fortell systemet hvordan du vil ha det, så tilpasses oppvarmingen din for deg. Du forbedrer komforten i hjemmet ditt, samtidig som du minimerer tiden du varmer opp når du ikke er der.

Bruk timeavlesningen til Polar Kraft

På «Min side» og i appen «Min Strøm» får du full kontroll over forbruk og kostnader, da du enkelt ser hvor mye strøm du bruker – i kilowatt og kroner. 

Med en automatisk strømmåler, kan du inne på «Min Side» se forbruket ditt helt nedpå timenivå. Da kan du planlegge å lade opp elbilen, gjøre husarbeid og annet som krever strøm etter når strømmen er billigst.

MERK: Ikke sett på oppvaskmaskinen og lignende når du sover eller skal forlate huset.

1183
b-0TrueFalse
left -1 c-172TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200717073447946.jpg #FFFFFF
Les også